Badkamer inspiratie 2023

Rust, balans, licht en contrasten

Badkamer inspiratie voor 2023 kenmerkt zich door licht, rust, balans en tegelijk contrasterende tinten. Met deze trends creëer je een sfeervolle ruimte die één en al ontspanning ademt. Ga je binnenkort verbouwen of kan jouw badkamer wel een make-over gebruiken? Dan zijn deze inspiratie tips voor 2022 een goede start. Zo heb je jouw privé wellness altijd binnen bereik.

Trends en inspiratie voor de badkamer in 2023

De badkamer moet vooral een ruimte zijn waar je tot rust kunt komen. Hier begint en eindigt jouw dag. Rust en balans zijn dan belangrijk. Precies zoals de trends voor volgend jaar laten zien. Badkamer inspiratie gaat in 2023 om aardetinten en evenwicht, maar zeker ook over contrasterende materialen en kleuren zoals grote glazen spiegels en chique douchewanden met zwart staaleffect. Je creëert direct een rustgevend en ruimtelijk effect. Gecombineerd met zachte en aardse kleuren. Zoals beige, crème en taupe.

Ruimtelijk effect met glazen wanden

Glazen douchewanden zijn al heel lang niet meer weg te denken uit onze badkamer. Maar glas weet zich telkens opnieuw uit te vinden. Het materiaal laat zich goed combineren met allerlei kleuren en andere materialen. Zoals staal, hout, marmer en andere steensoorten. De badkamer inspiratie trends voor 2023 bevestigen dit. Glas is een prachtig materiaal en kent veel toepassingen. In de vorm van een afscheidingswand van vloer tot plafond, voor de inloopdouche. Randloos in donker glas, of juist voorzien van een contrasterend frame in zwart of bronstinten.

Glas geeft een ruimtelijk effect en is tevens geschikt voor kleinere ruimtes. Deze trend past in vrijwel elke inrichting. Van strak vormgegeven moderne badkamers tot aan sfeervolle wellness ruimtes.

Glas laat zich bovendien heel goed combineren met andere trends. Zoals het gebruik van verschillende soorten badkamertegels of stuc in aansprekende kleuren.

Spiegels en wastafels

De badkamer is natuurlijk niet compleet zonder spiegels. We zien voor aankomend jaar vooral glazen spiegels in ronde vormen met verwarming en innovaties als touch screen led-verlichting.

De nieuwste trends voor badkamer inspiratie 2023 laat ook dubbele wastafels zien van glas. Gecombineerd met natuurlijke materialen zoals hout, bamboe of marmer. Met deze inspiratie tips creëer je een badkamer waar je eigenlijk elk moment van de dag wel wilt zijn.

Badkamer inspiratie 2023; bezoek onze showroom

Heb je plannen voor de verbouwing van je badkamer en wil je zien wat er allemaal mogelijk is met glas? Maak dan een afspraak in onze showroom in Loon op Zand en laat je inspireren door de mogelijkheden.